top of page

İlişki Koçluğu

 

Problemler, doğru ele alındıklarında ilişkinin temelini sağlamlaştıracı görev görürler. İstenen, beklenen, arzu edilen ilişkiler kurulabilir. Sağlıksız ilişki kurma biçimleri farkındalık ve emek ile sağlıklı ilişki kurma biçimi ile değiştirilebilirler. İki kişi “çok temel” dedikleri farklara rağmen, bir arada kalmak ve ilişkilerini yürütmek istiyorlarsa, bunu yapabilirler. Peki nasıl? İlişki Koçu bunlar ve bunlar gibi durumlar yaşanırken çiftin yolculuklarına dahil olur; çiftin iletişim ve ilişki kurma döngülerini okuyup çifte yansıtarak, ilişkilerinin sürdürülebilir ve doyumlu olabilmesi için ilişkiyi yapılandırarak çifte eşlik ve ortaklık eder. Bu ortaklık esnasında, esas olan bireylerin ortak ilişkileri ile ilgili ortak bir amaçlarının olması ve bu sürece ne kadar adanmış olduklarıdır.

‘’İlişkilerin temelini sarsan en önemli problem İLETİŞİMSİZLİKTİR!’’

İlişki Koçu, danışanının ilişkisini farklı bir açıdan görmesini sağlar. Koç ile danışan, danışanın kötü ilişkilerini geride bırakması, gerekiyorsa ilişkilerini değiştirmesi ve ileriye dönük sağlıklı ve sürdürülebilir ilişkiler kurması için birlikte çalışırlar.

 

İlişki Koçu, sınır, kararlılık ve dürüst iletişim gibi sağlıklı ilişki becerileri kazanması için hedefler koymasında danışanını destekler. Koç, danışanına çeşitli düzeylerde dinleme, etkili sorular sorma ve karşısındaki insanla nasıl “biz” olunacağına dair beceriler üzerine konuşur; danışan bu becerilerle donatıldığında, ilişkileriyle ilgili sağlıklı ve bilinçli kararlar verebilme güveni kazanır.

 

Bu yolculukta bazı özel teknikler ile çiftlere ilişkilerine dışarıdan bakma imkanı verilir ki; bu en önemli enstrümanlardan biridir.

 

 

‘Eğer kişiler duruma dışarıdan bakabilselerdi, her şey çok farklı olurdu! ‘

 

 

Bu ve benzeri tekniklerle, ilişkilerinizi çok daha verimli, güzel, sürdürülebilir ve muhteşem kılabilirsiniz !

 

Biz olmayı arzu ediyorsanız, ücretsiz görüşme için bize ulaşın.

Hayatımızın temelinde ilişkilerimiz yer alır. Dışarıdan ihtiyaç duyduklarımızı karşılayan, bizi biz yapan ilişkilerimizdir. Onlar ile gelişir; dönüşürüz. Bu nedenle, ilişkilerimizin dengeli ve sürdürülebilir; kendimiz, değerlerimiz ve yaşam biçimlerimiz ile uyumlu olmaları, hayat tatminimiz açısından önceliğimizdir. İlişki becerilerimizi, ilk kez ebeveynlerimiz aracılığıyla birebir yaşayarak ya da onları gözlemleyerek öğreniyoruz. Bu becerileri aldığımız, modellediğimiz kişiler, sağlıklı ya da sağlıksız bireyler olabiliyorlar. Özellikle sağlıksız bireyleri modellemişsek, bu hayatımızın devamındaki ilişkilerde de kendini gösterebiliyor. Bazı insanlar mutlu, dengeli, tatminkar ilişkiler yaşarlarken bazıları neden mutsuz, dengesiz ve tatminsiz ilişkileri sürdürmeye devam ediyorlar.

Sürdürülebilir olmayacağını ilk andan farkettiğimiz bir ilişkiye girmeme tercihimizi kullansak ya da güzel giden bir ilişki içerisindeyken problemler ile karşı karşıya kaldığımızda, onları sağlıklı ve ilişkiyi güçlendirecek biçimde ele alabilsek, nasıl olurdu?

bottom of page